Nöjen i Gränna och Jönköping

Både Jönköping och Gränna har en del nöjen att erbjuda av varierande karaktär. Här får du tips på en del av dessa saker.

Nöjen i Jönköping och GrännaJönköping är staden som är fylld med nöjen och evenemang. Denna stad står ofta värd för möten, mässor och andra saker. Bland annat är det här den digitala festivalen DreamHack arrangeras, både sommar och höst på Elmia. Elmia har även en mängd andra evenemang, utställningar och mässor varje år. Jönköping är även känt för internationella idrottsevenemang. Under 2017 så var det bland annat Ironman, Marathon, Allsvenskan i segling, SM i rodd och Elmia Scandinavian Horse Show som arrangerads i staden.

Jönköping bjuder även på nöjen i form av konserter, teater och guidade turer. Det finns även gott om ställen att äta och dricka gott på. Välj mellan restauranger, delikatessbutiker, kaféer och gårdsbutiker!

Nattliv

Jönköping har även ett nattliv för dig som vill ut och svänga de lurviga! Flera nattklubbar och barer finns att tillgå.

I Gränna finns det en del nöjen med. Sommartid så är det allsång under fyra tillfällen i Grännas hamn. Då kommer kända artister och sjunger med och det sänds på P4 i radion. I hamnen finns det även gott om restauranger att besöka, samt en camping att stanna över på. Det finns även en badplats i hamnen som heter Badlagunen.

Ett annat nöje att företa sig i Gränna är att åka en trolsk båttur, i John Bauers fotspår. Denna tur tar två timmar och fyrtiofem minuter och det serveras fika under färden. Färden tar dig till de miljöer som John Bauer hittade sin inspiration till sina bilder och sagor.

Även Gränna har nattliv att erbjuda, om än inte lika mycket som Jönköping. Men det finns ett par barer och restauranger.

Nöjen finns även på Visingsö, i form av att åka remmalag, äta en glass i solen, eller äta en god räkmacka vid hamnen!